OFTE STILTE SPØRSMÅL

Frakt har mange variabler ut fra størrelser, vekt og avstanden varen skal sendes til. Vi jobber med å på plass en fraktavtale for å tilby faste satser per produkt. Inntil videre henter vi inn priser på forespørsel fra transportfirma. Kontakt oss gjerne for å avklare fraktpris på forhånd!

Teltkongen tar i utgangspunktet ikke imot returer. For varer bestilt i nettbutikken gjelder angrefristlovens regler, og utover dette gjelder de ordinære reklamasjonsreglene i forbrukerkjøpsloven i forbrukerkjøp og kjøpsloven i næringskjøp.

Det er mulighet for å hente varene du har bestilt på vårt lager i Borgeskogsvingen 13 B. Vi har ingen faste åpningstider, så ta kontakt på mail eller telefon for å gjøre en avtale!

Først og fremst må man skille mellom dynamisk vekt og statisk vekt. Dynamisk vekt er viktig under kjøring, mens den statiske er hva taket tåler når man står parkert.

Den dynamiske vektkapasiteten er vekten spesifisert av bilprodusenten, og står oppgitt i vognkortet. Denne er typisk 50-100kg avhengig av bilmerke/modell. Det er i utgangspunktet denne vektbegrensningen som er relevant for frakt av taklast. Grunnen til at vekten er relativt lav, er de dynamiske kreftene som er involvert ved kjøring.

Den statiske vektkapasiteten er vekten som biltaket kan bære når bilen står parkert. Denne er typisk tre ganger høyere enn den dynamiske vekten, og sier noe om totalvekt av telt + mennesker. Eksempelvis har typisk en har dynamisk vektkapasitet på 75kg. Det betyr at man har 225kg til rådighet fordelt på telt og mennesker. Om teltet veier 55kg kan to personer i bilen i gjennomsnitt veie 85kg.

NB! Beregningen over er en veiledning, da det alltid er kundens ansvar å forsikre seg om at taktelt- og personvekt er innenfor den aktuelle bilens begrensinger. Teltkongen AS tar ikke ansvar for skader på bil som skyldes feil eller ukyndig bruk av våre taktelt. Er man i tvil om vektbegrensning på bilen, bør man alltid forhøre seg med bilprodusent.

Taktelt fungerer på de fleste typer biltak som har takbøyler. Det er dog viktig at teltets vekt ikke overskrider maks tillatt taklast som er oppgitt i vognkortet. Har man bil med større glasstak anbefaler vi å forhøre seg med produsent/forhandler om eventuelle begrensninger.

NB: Det alltid er kundens ansvar å forsikre seg om at taktelt inkl. personvekt kan brukes i kombinasjon med aktuell bil. Teltkongen AS tar ikke ansvar for skader på bil som skyldes feil eller ukyndig bruk av våre taktelt. Er man i tvil om vektbegrensning på bilen, bør man alltid forhøre seg med bilprodusent.

Vi jobber med å få utstilt alle våre takteltmodeller på vårt lager i Stokke. Pr. i dag kan du komme få en fremvisning av modellene LIFJELL og SKRIM etter avtale – ta kontakt, så avtaler vi et tidspunkt!

Vi tilbyr kun montering av taktelt. Etter avtale kan du få takteltet gratis montert på din bil på tirsdager og torsdager mellom kl. 17 og 20. Ta kontakt på telefon eller mail!